All for Joomla All for Webmasters

Ghee Sweets

Pakiranje / Cijena: 200g - 39,00kn 300g - 59,00kn

Slatki namaz na bazi ghee-a uz dodatak kikirikija, kakaa i domaćeg meda. Napominjemo da se prema ayurvedi ghee i med ne smiju konzumirati u istom omjeru, ali u našem namazu Ghee Sweets taj omjer nije niti približno jednak. Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh, nadjev za palačinke i druge slastice, dodatak smoothie-ju.

 

SASTOJCI:

Kikiriki: energetska vrijednost 100 g sirovog kikirikija iznosi 567 kcal / 2374 kJ, od toga sadrži 49,2% masti, 25,8% e proteina i 16,1% ugljikohidrata. Kikiriki sadrži obilje raznolikih vitamina i minerala kao na primjer; E, vitamine B kompleksa, mineral mangan, dijetalna vlakna te više antioksidanata od jabuke, cikle ili mrkve, a podjednak udio kao jagode i kupine. Kikiriki sadrži pozitivne monozasićene masti koje snižavaju štetni kolesterol te je naročito bitno da mu se kod termičke obrade ne dodaju hidrogenirane masnoće i šećer.

 

Kakao: U svojem sastavu kakao sadrži katehine, polifenole, željezo , krom, mangan, cink, vitamin C i feniletilamin (skup spojeva koje tijelo luči kada smo zaljubljeni, pa stoga ne čudi kako mnogi potrebu za ljubav zamjenjuju čokoladom čiji je glavni sastojak kakao. U kakau se nalaze i serotonin i dopamin, hormoni sreće. Zrno kakaa obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu cjelokupnom funkcioniranju organizma.Najbolje ga je konzumirati bez termičkog obrađivanja jer na taj način zadržava pozitivna nutritivna svojstva.

 

Med: Za razliku od običnog šećera koji predstavlja samo ˝sirovu energiju˝ , med sadrži jednostavne, lako probavljive šećere fruktozu i glukozu, zatim vitamine, minerale, bjelančevine, fermente, biljne hormone i flavonoide. Znanstvenim istraživanjima potvrđeno je ono što narod zna iz tisućljetnog iskustva, a to je da je med aktivator imunosustava i da pomaže u boljoj reakciji organizma na infekcije.

 

Proizvedeno u Hrvatskoj.

Zemlja podrijetla sastojaka: Ghee (Hrvatska), kikiriki (SAD), kakao (Hrvatska), med (Hrvatska).

 

Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10°C.

Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 2 mjeseca od datuma proizvodnje.

 

Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET

FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY

CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA

FOOD CONTROL CENTER

Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe

Jagićeva 31, Zagreb

Pretplata na newsletter

Članci