All for Joomla All for Webmasters

Pakiranje / Cijena: 300g - 29,00kn 

Pikantna grickalica. KIKIRIKI S GHEE-em I MASALOM (mješavinom indijskih začina).

SASTOJCI:

pečeni kikiriki,

mješavina indijskih začina,

sol,

ghee (pročišćeni maslac od kravljeg mlijeka)

 

Proizvedeno u Hrvatskoj. Zemlja podrijetla soli: Hrvatska, mješavine začina: EU, kikirikija: Amerika / Argentina.

Način čuvanja: na suhom i hladnom mjestu.

Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 2 mjeseca od datuma proizvodnje.

 

Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET

FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY

CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA

FOOD CONTROL CENTER

Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe

Jagićeva 31, Zagreb

Pakiranje / Cijena: 90g - 39,00kn 180g - 59,00kn

Namaz s crnim češnjakom. Crni češnjak nastaje prirodnom fermentacijom svježeg (bijelog) češnjaka.

Kao antioksidans djeluje 10 puta snažnije od njega.

SASTOJCI:

Ghee (pročišćeni maslac od kravljeg mlijeka)

Crni češnjak

Morska sol

 

Upotreba: namaz na kruh ili dodatak umacima, gotovim jelima i slasticama

Proizvedeno u Hrvatskoj. Zemlja podrijetla: Hrvatska.

Način čuvanja: na temperaturi do 10°C.

Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 3 mjeseca od datuma proizvodnje.

 

Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET

FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY

CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA

FOOD CONTROL CENTER

Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe

Jagićeva 31, Zagreb

Pakiranje / Cijena: 180g - 39,00kn 280g - 59,00kn

Slani namaz na bazi ghee-a uz dodatak blago pečenih sjemenki sezama i suncokreta te hrvatske morske soli – SOLNI CVIJET.

Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh ili dodatak gotovim jelima.

 

SASTOJCI:

Sezam: Energetski sadržaj 100g osušenih sjemenki sezama iznosi 573 kcal / 2397 kJ. Od toga 49,7% masti, 23,5% ugljikohidrata, 17,7% proteina. Odličan je izvor bakra, mangana, kalcija, magnezija, željeza, fosfora, cinka i dobar je izvor selena. Od vitamina je izvrstan izvor tiamina B1, piridoksina B6, niacina, folne kiseline i riboflavina. U sastavu sezama nalazi se i 11,8 g dijetalnih vlakana i 714 mg fitosterola. Sezam se smatrao ljekovitom hranom još od davnina te namirnicom koja usporava starenje.

 

Suncokret: Sjemenke suncokreta sadrže i do 50% ulja, koje je bogato proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Vrlo su bogate vitaminima E i B1, toliko da samo 50 grama ovog ploda zadovoljava dnevne potrebe za spomenutim vitaminima. Sa samo 100 grama sjemenki mogu se pak zadovoljiti dnevne potrebe organizma za manganom, bakrom, magnezijem, selenom, fosforom i vitaminom B6, a znatne su i količine vitamina C i cinka. Uz spomenute vitamine, suncokretove sjemenke su bogate mineralima, selenom i cinkom te djetalnim vlaknima.

 

Morska sol: sadrži osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina. Morska sol djeluje alkalno te na taj način pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu.

 

SOLNI CVIJET solane Ramova, Makarska je sol koja raste iz morskih dubina i dozrijeva u bazenima Solane Ramova. U vrijeme ljetnih vrućina prikuplja u svom kristalu bogatstvo minerala koji pokreću život na Zemlji. Nedirnuti kristal i krhka struktura su uz njegov okus i kemijski sastav najznačajnija obilježja. Unošenja solnog cvijeta u vašu kuhinju pripremana jela donose čistu prirodu i zadovoljstvo u hrani.

Nelomljeni kristal, 100% prirodno, bez dodataka i aditiva.

 

Proizvedeno u Hrvatskoj.

Zemlja podrijetla sastojaka: Ghee (Hrvatska), sjemenke sezama (Indija), suncokretove sjemenke (EU), morska sol (Hrvatska).

 

Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10°C

Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 2 mjeseca od datuma proizvodnje.

 

Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET

FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY

CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA

FOOD CONTROL CENTER

Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe

Jagićeva 31, Zagreb

Pakiranje / Cijena: 200g - 39,00kn 300g - 59,00kn

Slatki namaz na bazi ghee-a uz dodatak kikirikija, kakaa i domaćeg meda. Napominjemo da se prema ayurvedi ghee i med ne smiju konzumirati u istom omjeru, ali u našem namazu Ghee Sweets taj omjer nije niti približno jednak. Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh, nadjev za palačinke i druge slastice, dodatak smoothie-ju.

 

SASTOJCI:

Kikiriki: energetska vrijednost 100 g sirovog kikirikija iznosi 567 kcal / 2374 kJ, od toga sadrži 49,2% masti, 25,8% e proteina i 16,1% ugljikohidrata. Kikiriki sadrži obilje raznolikih vitamina i minerala kao na primjer; E, vitamine B kompleksa, mineral mangan, dijetalna vlakna te više antioksidanata od jabuke, cikle ili mrkve, a podjednak udio kao jagode i kupine. Kikiriki sadrži pozitivne monozasićene masti koje snižavaju štetni kolesterol te je naročito bitno da mu se kod termičke obrade ne dodaju hidrogenirane masnoće i šećer.

 

Kakao: U svojem sastavu kakao sadrži katehine, polifenole, željezo , krom, mangan, cink, vitamin C i feniletilamin (skup spojeva koje tijelo luči kada smo zaljubljeni, pa stoga ne čudi kako mnogi potrebu za ljubav zamjenjuju čokoladom čiji je glavni sastojak kakao. U kakau se nalaze i serotonin i dopamin, hormoni sreće. Zrno kakaa obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu cjelokupnom funkcioniranju organizma.Najbolje ga je konzumirati bez termičkog obrađivanja jer na taj način zadržava pozitivna nutritivna svojstva.

 

Med: Za razliku od običnog šećera koji predstavlja samo ˝sirovu energiju˝ , med sadrži jednostavne, lako probavljive šećere fruktozu i glukozu, zatim vitamine, minerale, bjelančevine, fermente, biljne hormone i flavonoide. Znanstvenim istraživanjima potvrđeno je ono što narod zna iz tisućljetnog iskustva, a to je da je med aktivator imunosustava i da pomaže u boljoj reakciji organizma na infekcije.

 

Proizvedeno u Hrvatskoj.

Zemlja podrijetla sastojaka: Ghee (Hrvatska), kikiriki (SAD), kakao (Hrvatska), med (Hrvatska).

 

Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10°C.

Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 2 mjeseca od datuma proizvodnje.

 

Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET

FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY

CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA

FOOD CONTROL CENTER

Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe

Jagićeva 31, Zagreb

Za više informacija o GHEE MASLACU kliknite OVDJE

Pakiranje / Cijena: 160g - 45,00kn 280g - 65,00kn  600g - 135,00kn  1400g - 245,00kn

Pročišćeni svježi maslac, jedinstveni je prirodni proizvod, esencija mlijeka, bez dodataka, pojačivača okusa, soli, šećera, umjetnih aroma, boja i konzervansa. Jedini je mliječni proizvod koji ne sadrži laktozu.

Širom svijeta i u Europi upotrebljava se još od davnina u kulinarstvu te u terapijske i religiozne svrhe radi blagotvornog učinka na tijelo i um. Može se konzumirati na bezbroj načina i odlična je zamjena za biljna ulja, maslac ili ostale masnoće. Koristi se kao samostalan namaz na kruh, prilikom kuhanja i pečenja svih vrsta hrane ili dodatak jelima za obogaćivanje okusa i nutritivnih sastojaka.

 

Kulinarski znalci koriste ghee kao osnovu za pripremu jela, dodatak jelima radi punoće okusa i mirisa ili prženja začina. Podjednako primjenjiv za sve vrste jela.

 

NUTRITIVNA DEKLARACIJA na 100 g čistog Ghee-a people2people:

 

Energija 3681,5 kJ / 895,5 kcal

Masti 99,5 g (od kojih zasićene masne kiseline 73,4 g)

Ugljikohidrati (od kojih šećeri) <0,35 g

Bjelančevine <0,5 g

 

Proizvedeno u Hrvatskoj. Zemlja podrijetla: Hrvatska.

 

Način čuvanja: na temperaturi do 20°C.

Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 6 mjeseci od datuma proizvodnje.

 

Mikrobiološku i zdravstvenu ispravnost proizvoda kontrolira:

PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI FAKULTET

FACULTY OF FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY

CENTAR ZA KONTROLU NAMIRNICA

FOOD CONTROL CENTER

Odjel za mikrobiologiju hrane i predmeta opće uporabe

Jagićeva 31, Zagreb

Pretplata na newsletter

Članci