All for Joomla All for Webmasters

Blog

Miso-ghee juha

Sastojci za ovu izuzetnu juhu: crvena i žuta mrkva, luk i češnjak, batat, svježi tofu, miso pasta, sol, fajita začin i žlica ghee-a.
Priprema: operite i narežite povrće te ga kuhajte u slanoj vodi 15 minuta. Dodajte svježi tofu narezan na kockice i kuhajte još dvije minute.

Ugasite vatru, umješajte žlicu miso paste i ghee-a po želji.

Zanimljivosti:
Miso je domaća juha Japana. Dobiva se iz miso paste (fermentirane paste od soje).

Mnogi japanci s njom počinju dan i smatra se da pomaže u regulaciji krvnog tlaka, bogat je izvor vitamina i minerala, a neka istraživanju su čak pokazala i da se redovnom konzumacijom miso juhe značajno može smanjiti rizik od raka dojke.

Izvori iz literature:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3695331/

 

Pretplata na newsletter

Članci