All for Joomla All for Webmasters

Blog

Ta divna heljda

Ono što heljdu izdvaja od drugih žitarica je odsustvo glutena i vrlo brza priprema. Potrebno je svega 20-tak minuta kuhanja bez prethodnog namakanja da mala i tvrda zrnca utrostruće svoj volumen i omekane. Heljdu možete koristiti za pripremu jela baš kao što koristite

i rižu, a od mljevene heljde dobiva se ukusno brašno od kojeg se rade žganci i neka druga jela.

Recept koji vam dajemo vrlo je jednostavan i brz za pripremu.

Sastojci:

1 žlica ghee-a

mladi luk

tikvice

patliđan

heljda

tofu

tvrdi sir

 

Priprema: na ghee-u prepecite mladi luk, dodajte tikvice, patliđan i heljdu. Solite i začinite po želji te ostavite da lagano kipi 20-tak minuta uz povremeno miješanje i dolijevanje vode. Servirajte uz tofu narezan na kockice, naribani sir i malo tamari ili shoyu umaka.

 

Dobar vam gheetek!

Pretplata na newsletter

Članci