All for Joomla All for Webmasters

Blog

Palačinke na ghee način

Sastojci: 

(ne donosim vam klasičan recept jer ga svi ionako znaju i čak imaju svoj omiljeni, nego samo neke naputke iz osobnog iskustva);

Bijelo pšenično brašno zamijenite raženim, pirovim, zobenim ili mješavinom po trenutnoj inspiraciji.

Dodajte mlijeko i mineralnu vodu u jednakom omjeru jaje po želji i uvjerenju, a ako morate dodati zaslađivač, neka to bude rižin slad, agavin sirup, smeđi šećer od šećerne trske, xylitol ili stevia, iako su i bez zaslađivanja sasvim dobre rastopite čajnu žličicu ghee-a (neka ne bude prevruć) i dobro ga umiješajte u smjesu na kraju.

Priprema:

Za pečenje svake palačinke koristite malo ghee-a koji lagano rastopite na vrućoj tavi prije izljevanja smjese.

Ghee neće zagarati, dimiti se kao neka druga ulja, niti neće prskati kao maslac, pa će vam kuhinja uz pečenje palačinki i lijepo mirisati.

Palačinke pripremljene na ovaj način pretvorit će se u zdravi desert i biti će ukusne i mekane i kada se ohlade.

Dodajte nadjev po želji.

Napomena: Ako ih niste zasladili, mogu biti i zamjena za razne varijante slasnih tortilla.

Dobar vam tek!

Pretplata na newsletter

Članci